Wedding Erol: Akad Nikah

Hari ni pergi kerja awal sikit since bawa Mr. Silver Q coz tengah hari nanti nak half day. So tak payahlah Kang Gary hantar balik. Dekat site pun macam tak berapa nak banyak sangat inspection, so perasaan tu memang dah merewang-rewang nak balik. Kalau boleh rasa nak cuti je hari ni. Tapi apakan daya cuti tinggah setengah hari je lagi. That why lah ambik cuti half day.

Diaorang ajak keluar lunch dulu. Tapi since dah kejar-kejar nak pergi Kulai before pukul 1pm so terus balik rumah. Seronoknya bila balik rumah ada orang masak. Sampai-sampai terus makan, then baru mandi and bersiap. Lepas Zohor jugak baru gerak. Katanya nak kumpul dekat rumah tu pukul 2pm. Jem pulak dekat jambatan Permas.

Masa sampai tu diaorang dah dekat rumah pengantin perempuan. Tapi majlis tak start lagi. Tuan Haji jadi jurucakap. Sempat jugak nak possing-possing dengan hantaran kat rumah sebelah.

The hantaran

The hantaran

Tok kadi datang, terus start majlis. Yang mengakadkan ayah pengantin perempuan sendiri. Alhamdulillah, sekali lafaz terus sah. Tok kadi tu pun kelakar jugak. Lepas tu sesi fotografi sekejap. Sakit hati bila orang ambik gambar aku mesti tak cantik. Gegar sana sini. Tu yang malas nak bergambar tu.

Lepas majlis, kitaorang pergi Johor Premium Outlet sekejap. Just nak bergambar je kat situ. Lepas tu pergi singgah Masjid Sultan Abu Bakar. Mengejar sunset. Nasib baik sempat. Lepas solat Maghrib singgah sekejap di tempat yang lampu atas langit katanya. Then baru singgah Stulang makan kat sana.

Johor Premium Outlet

Johor Premium Outlet

Ingat nak singgah bergambar depan mahkota, area istana. Tapi macam jauh nak pusing balik plus dah mengantuk and rasa nak tidur. So, bergambar sekejap dengan background Singapore coz makcik asyik tanya tambak Singapore.

View from Masjid Sultan Abu Bakar

View from Masjid Sultan Abu Bakar

Adeline Skin Care: 7th Treatment

Hari ni appointment untuk facial. Hari ni bayar habis untuk lifting mask tu. Then dia promote lagi. Coz aku bayar tak sampai RM1k, dia suruh tambah sikit untuk jadikan RM1k supaya boleh masuk lucky draw untuk “Big Day” pada 13 December nanti.

Rasanya macam tak setuju lagi nak ambik dua terus diletaknya dua and aku rasa macam kena pukau pun terus bayar macam tu je. Adeh! Next time kalau nak masuk tu baca doa pelindung dulu. Karang tak pasal-pasal duit keluar macam air.

Dah dua minggu stop guna produk, but skin masih macam tu jugak. Ubat yang doktor bagi pun dah habis. Just tinggal ubat sapu je. So pergi farmasi beli pil allergic. After today, I’m not gonna used the product any more. Kita tengok macam mana pulak.

Treatment macam biasa, lepas habis tu masa nak balik diaorang pesan suruh datang untuk “Big Day”. Hari Sabtu, aku kerja. Tengoklah macam mana nanti.

Dah masuk treatment ke-7 ni macam tak berapa nak happy pulak coz kesan is not as what I expected. At first, memang ada perubahan yang ketara. But then the allergic thing.

Aku ada tanya pendapat dekat page, and someone reply said that is allergic cosmetic product. Tu yang gigih pergi farmasi lagi cari pil allergic coz pil dari doktor dah habis.

That why biasa dalam any product dia suruh try dulu jangan terus pakai. If any irritation stop use. Tapi aku degil. Dah tahu jadi macam ni still pakai lagi. No! Actually aku ada inform diaorang pasal this thing. Masa mula-mula skin jadi kering, dia kata scar treatment memang mengeringkan kulit. So awak just sapu mask untuk lembapkan balik.

Dah buat apa yang diaorang suruh still jugak. And then diaorang bagi alovera. Pun tak jalan jugak. And today dia suggest jangan pakai pencuci muka dekat that area but sapu mask. Dapat ke nak elak-elak kalau dah cuci muka? Lepas tu that area tak payah nak cuci ke macam mana?

Memang annoying giler dah dengan benda ni. Not all yang akan allergic. And I know, ada je yang jadi cantik kulit lepas buat treatment. But I feel like the stupid person yang menghabiskan duit beribu-ribu for this useless thing. Dulu fedup dah try product lain but skin still tak ada perubahan. Now okay sikit but allergic pulak. Getting worse coz kena spend money untuk ubat allergic. Total RM7k tu dah boleh beli DSLR satu, iPhone satu, polaroid camera satu plus instax printer. Pergh! Boleh cover my hobby. Geram yang amat!

Mr. Silver Q mandi

Hari Jumaat minggu lepas first time bawa Mr. Silver Q pergi mandi. Adeh! Dah  berapa bulan baru first time mandi. Sabar ye Mr. Silver Q. Tuan awak sangat sibuk. At first plan nak pergi masa keluar jumpa Melur Jelita. Tapi macam malas pulak. Dah alang-alang memang nak keluar beli reload Altel coz data dah habis.

Rasa macam tempat sebelah Perodua tu senang sikit nak cari compare to tempat yang satu lagi. Sebab dah petang jugak, malas nak cari tempat yang tak sure. So, pergi situ. Nasib baik tak ramai sangat orang. Sekejap je. Diaorang tanya tak nak buang ke rain mark tu. Tanya price RM100. Tak payahlah kot.

Lepas siap cuci, pergi beli reload dekat 7Eleven. Then tapau nasi lemak lori. Lepas tu balik.