Secret Love Affair

Pergh! Finally done menonton drama Secret Love Affair semalam. Punyalah lama nak menghabiskan. Dari sebelum puasa hari tu kot start tengok. Then out station ke KL, memang tak larat nak tengok tapi dok layan “Appa, Odiga?”.

Secret_Love_Affair-tp

pinjam dari asian wiki

Overall sangat bosan walaupun heronya adalah Yoo Ah In. Kenapa tah lakonan dia dalam drama ni macam kayu je. Maybe dia pegang watak too young. Mana taknya, pegang watak untuk someone yang berumur 20 something but not more than 25 I think.

Bertahan pun sebab this story is about pianist and piano. Tak adalah sedih sangat and seronok sangat pun. Tak faham kenapa watak tetiba gelak beriya padahal tak ada benda yang lucu pun, lepas tu tetiba menangis beriya padahal tak ada benda yang sedih sangat pun. SEriously tak faham.

Ending? A rare ending. Tapi seriously, cerita ni tak best. Not recommended. Jangan tengok. Buat sakit hati je. Baca sinopsis je dah cukup. Sinopsis boleh baca di Secret Love Affair at Asian Wiki.

Lunch @ Super Coffee Cafe

Hari ni pergi kerja macam biasa. Ingatkan dah terlambat. Nasib baik Kang Gary tak turun lagi. Pagi ni bawa breakfast spaghetti. Lebihan makan malam tadi. Actually hampir terlupa pasal spaghetti tu. Nasib baik masa tengah minum madu+delima+lemon ternampak sos spaghetti. Kalau tak memang langsung terlupa.

Sampai dekat office, breakfast dulu. Tunggu-tunggu je APM, tak sampai-sampai pun. Around 9.30am baru masuk site. Before pergi printing form untuk cube test. Then apply cuti. Baru ternampak dekat white board yang APM cuti hari ni.

Masuk site pergi check besi block 4. Then pergi tengok block 8. On the way nak ke block 9, supervisor sub-cont bagitahu nak cast shear wall. Minta check. Around 10.30am baru pergi coz diaorang sekarang tengah rehat. Settle hal dekat site, balik office sambung comment shop drawing. Sambil tu check result cube test.

Tengah hari Kang Gary tanya nak makan dekat mana. Masing-masing tak tahu nak makan apa. Dia kata nak makan ice kacang dekat foodcourt je. Then teringat ada kedai baru, Super. Pengeluar instant noodle, 3 in coffee etc.

Memang menarik decoration kedai. Ingatkan ada heavy food. Rupanya yang lite je. So, this is not suitable for lunch or dinner. Breakfast and tea time is perfect. Another thing yang menarik perhatian adalah diaorang ada provide majalah untuk pelanggan baca. Musik yang dipasang pun sentimental je.

2014-08-18-00-56-58_deco

Since semalam teringin nak minum coffee, so hari ni order coffee. Makan pulak order waffle. At first rasa nak order pancake. Tapi tak berapa nak minat pancake or maybe takut tak boleh nak terima tu yang tukar waffle. Cake memang out coz rasa lapar jugak.

2014-08-18-00-58-50_deco

Lama jugak menunggu waffle sampai. Katanya mesin ada problem. Aroma coffee memang sudah menarik perhatian. Sampai-sampai je waffle, terkejut tengok portion. Yang tu untuk seorang ke dua orang? Coz Kang Gary pun order waffle jugak. Mentang-mentang tak ada orang dekat office, bersantai-santai makan. Around 1.00pm lebih baru balik office.

Overall, I really love this coffee cafe. SAngat best untuk duduk melepak sambil membaca buku sambil menikmati coffee dan waffle. Ataupun boleh kata a suitable place for dating?

2014-08-18-00-58-15_deco

Sarawakiana Thursday #66

Hari tok terlambat sikit coz masa turun tangga Kang Gary dah ada. Actually, rasanya Kang Gary yang awal hari tok coz tangga jam nang waktu biasa turun. Mentang-mentang datuk nak datang hari tok, semua datang awal ke office kah?

Sampai dekat office, terus masuk site. Sebenarnya malas nak bertembung mun datuk datang ke office. Tunggu punya tunggu, sik juak datang. Mr. Chaw dah masuk site juak. Nya padah datuk gik ada kerja dekat tempat lain.

Kak Dyla tauk datuk nak datang hari tok, awal juak nya pesan iboh posa. Takut nya sik ada dengan nak makan mun datuk ajak keluar makan. Dekat nak tengah hari pun, datuk sik sampe-sampe gik. Kamek orang keluar makan ke Aeon jak la hari tok.

Petang baru datuk datang. At first malas nak ikut sekali nya berjalan masuk site. Tapi Mr. Chaw dah berik signal suruh pergi sekali. So, terpaksalah ikut sekali. As usual, embak drawing apa-apa yang patut.

Pagi tadi ada ‘code blue’. Mesyuarat tergempar sekejap. Mr. ¬†Chaw tegur pasal block 5. Fuh! Tiap kali ada worst thing happened mesti masa kamek sik ada kat sitok. Rasa macam selamat lah coz that is not my mistake. Nervous bila datuk pergi block 5. Hope nya sik nait tingkat atas. Sekali nya nait juak. Nasib benda ya dah direpair. Sempat!

Lepas ya jalan ke block 11. Kacak! Dah siap cat dah. Kaler nya pun nang kacak. Masuk dalam kenak buka kasut. Mun sik ngekot sidak bejalan sik ada lah nak masuk ke dalam block 11 agik. Nang alu sik lalek dengan architecture.

“Architect is like a make up. Macam make up untuk amoi. Muka cantik, make up cantik, makin cantik. Muka tak cantik, make up cantik, jadi cantik jugak. Muka cantik, make up tak cantik, tak cantik. Muka tak cantik, make up tak cantik, makin tak cantik.” Baik punya perumpamaan.