Mini White Room

Another wish come true!

Tak ingat bila wish nak benda tu. Sama ada tahun lepas or awal tahun hari tu. Tapi baru dapat hari ni (28.07.2015). Bukan satu, tapi dua. Boleh bayangkan tak perasaan keterujaannya tu? Kalau dapat terus masa wish hari tu mesti akan dapat satu je dan perasaannya mesti akan biasa-biasa je.

Teringat dengan penulisan Roza Roslan dalam series Travelog tapi tak ingat which one. Masa kanak-kanak dia ada wish untuk tinggal/pergi ke luar negara. Dan dia rasa itu impian dia yang tak akan tercapai.

But who know, Allah itu Maha mendengar walaupun ia hanya doa seorang anak kecil. So kesimpulan kita di sini, sentiasalah minta benda/perkara yang baik-baik dari Allah. Siapa tahu permintaan itu akan dimakbulkan suatu hari nanti.

image

Benda yang saya wish adalah mini white room. Sebab saya minat fotografi dan ada nak buat bisnes sikit-sikit. Memang selalu pening nak mencari white background untuk ambil gambar produk. Terjumpa pulak page yang ajar cara buat DIY white room. Bahan-bahannya tu yang agak leceh nak beli. Disebabkan kesibukan saya pun terlupa.

Hari tu (28.07.2015) saya pergi ke Tesco Extra. Memang plan nak membeli book shelf sebab shelf yang sedia ada dah berdouble-double bukunya. Ternampak pulak promosi rak putih ni. Murah, RM26.90 je. Normal price RM49.90 memang jimat banyak. Masa dah sampai rumah baru perasan yang rak tu warna putih. Then baru terfikir bolehlah jadi my mini white room.

Termos

Pagi tadi ada wish something. Planning nak pergi beli balik kerja nanti. Tup-tup, masa masuk site Uncle Yue bagi barang. That’s what I wish for this morning! Dapat free, tak payah beli pun.

Fikir sejenak. Allah itu Maha mendengar. Dia mendengar setiap permintaan hamba-Nya. Cuma untuk dimakbulkan permintaan itu bergantung kepada Allah.

Ada permintaan kita yang Allah makbulkan dan ada yang tak.
Ada permintaan kita yang Allah makbulkan cepat dan ada yang lambat.
Apa-apa pun Allah lebih tahu bila masa yang sesuai. Dan Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.

So kesimpulannya di sini kalau nak minta apa-apa, mintalah dari Allah.

Ini apa yang saya share di Instagram pada hari Isnin yang lepas. Sebenarnya pagi tu saya memang berniat nak membeli termos.

PRJB: Shopping Raya 2015

First of all, Alhamdulillah. Thank you Allah. Sangat-sangat bersyukur sebab Allah permudahkan segala urusan. Program yang dirancang beberapa bulan lepas berjalan dengan lancar. Allah buka pintu hati para penaja untuk menaja. Crowd funding yang diterima more than target. Memang terlebih sampai melimpah ruah.

Allah beri masa, kesempatan dan peluang kepada volunteer untuk membawa anak-anak ini terutama yang datang dari jauh (Batu Pahat, Simpang Renggam, Singapore etc). Allah hadirkan orang-orang yang berhati mulia untuk memberi sumbangan tag nama, badge, sticker dan banner. Untuk majlis iftar catering yang menyediakan super banyak makanan sampai kitaorang makan pun kena ulang dua tiga round. Special ada ice cream lagi.

Terima kasih kepada team program shopping raya yang bertungkus lumus berhempas pulas demi menjayakan program ini. Terima kasih kepada rakan-rakan volunteer PRJB yang sentiasa memberi sokongan.

Terima kasih kepada Mydin Anjung Nusajaya yang menyediakan tempat untuk bershopping dan memberi discount yang sangat kaw-kaw sampai adik-adik dah tak tahu nak beli apa sebab duit masih banyak balance lagi walaupun keperluan dah lengkap. Terima kasih kepada penaja banner, tag, badge dan sticker kenderaan yang super comel. Terima kasih kepada catering yang menyediakan makanan untuk iftar yang super banyak. Terima kasih makcik ice cream untuk ice cream yang sedap tu.

Terima kasih kepada volunteer yang sudi meluangkan masa, tenaga dan sabar melayan kerenah anak-anak. Terima kasih kepada team bikers, photographer and videographer. Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan tak langsung dalam menjayakan program ini. Terima kasih untuk yang mendoakan kejayaan program ini.

Last but not least, special big thank you to Projek Iqra’ atas tunjuk ajar, bimbingan, nasihat, panduan dan sebagainya.

*Photo hari kejadian boleh check di Facebook Projek Rakyat JB.

Calling for volunteer for Shopping Raya 2015

Insya Allah, on 27th June 2015 Projek Rakyat JB akan membawa 85 orang anak-anak dari Asrama Kebajikan Ar-Rayyan untuk merasai sendiri pengalaman memilih pakaian dan kelengkapan untuk menyambut Aidil Fitri.

Oleh yang demikian, sejumlah sukarelawan diperlukan untuk membawa anak-anak ke pasaraya yang telah dipilih sebagai tempat untuk mereka bershopping iaitu Mydin Nusajaya. Aktiviti akan berlangsung dari pukul 8.30am sehingga 2.00pm. Tentative penuh program akan dimaklumkan kemudian.

image

Click sini untuk mendaftar

Jadi, kepada mereka yang berkelapangan pada hari tersebut, orang-orang yang berhati mulia yang sudi untuk membawa anak-anak ini bolehlah mengisi Borang Pendaftaran Sukarelawan Shopping Raya 2015.

Kempen tajaan Shopping Raya 2015 masih berlangsung. Kepada yang berhasrat untuk menjadi penaja anda bolehlah berikan sumbangan anda.

Persatuan Sosial, Pendidikan dan Pembangunan Rakyat Johor Bahru, Johor (PRJB)

Persatuan Sosial, Pendidikan dan Pembangunan Rakyat, Johor Bahru

Persatuan Sosial, Pendidikan dan Pembangunan Rakyat, Johor Bahru

Alhamdulillah, tanggal 25 May 2015 pendaftaran Persatuan Sosial, Pendidikan dan Pembangunan Rakyat Johor Bahru, Johor atau lebih dikenali dengan nama Projek Rakyat JB telah diluluskan.

Agak mencabar jugak proses pendaftaran. Sebabnya nama persatuan yang asalnya adalah Projek Rakyat JB katanya memberi kontroversi dan boleh menyebabkan kekeliruan kepada orang ramai. Makanya nama persatuan telah ditukar kepada Persatuan Sosial, Pendidikan dan Pembangunan Rakyat Johor Bahru, Johor.

Perancangan untuk mendaftar memang sudah lama. Sejak dari memulakan aktiviti pertama pada bulan November tahun lepas lagi. Tetapi akibat kekangan masa masing-masing, maka semakin lambatlah proses pengurusan pendaftaran.

Ini pun memang ‘all out’ uruskan pendaftaran. Kalau tak entah bila baru dapat didaftarkan. It’s all thank to Timbalan Pengarah yang bekerja keras menyediakan perlembagaan dan mengisi borang pendaftaran online. Sedangkan itu sebenarnya adalah tugas aku, Setiausaha Persatuan. Maaflah, kerja sekarang memang susah untuk duduk menghadap pc. Sebabnya most of the time di site.

Dengan menyertai kerja sukarelawan ni, kena pulak jadi ahli jawatankuasa tertinggi, banyak benda baru yang dipelajari. Contohnya menyediakan proposal untuk progam shopping raya, menyediakan surat untuk memohon penajaan, menyediakan minit mesyuarat etc. Semuanya adalah pengalaman kali pertama. Sebabnya masa zaman belajar aku bukanlah pelajar yang aktif menyertai persatuan macam ni. Ada pun cuma ahli. Jadi memang tak pernahlah nak membuat laporan apa-apa.

Terima kasih Ya Allah kerana memberi peluang kepadaku untuk mendapat ilmu yang baru.

Untuk mengetahui perkembangan terbaru dan update semasa Projek Rakyat JB, boleh follow Projek Rakyat JB di Facebook, Twitter, Instagram dan Blog.

 

Nota: Sekarang berlangsung kempen tajaan Shopping Raya 2015. Untuk mengetahui lebih lanjut boleh pergi ke sini.

CL Body Scrub

Pernah dengar tentang CL Body Scrub?
Boleh type #CLbodyscrub di Instagram. Body scrub yang sedang hangat diperkatakan pada abad ini.

Apa kelebihan CL Body Scrub ni?

  • Homemade dan 100% bahan semula jadi.
  • Bau oren+kelapa yang lembut yang membuatkan anda sukar untuk keluar dari bilik mandi.
  • Kaya dengan Vitamin C dan E untuk MENCERAH, MELEMBAP dan MELEMBUTKAN kulit.
  • Boleh dipakai sebagai scrub 2/3x seminggu ataupun mandian harian.

 

CL Body Scrub

CL Body Scrub

Baru beberapa hari pakai. Terasa kulit semakin lembut. And yang paling best, sunburn dah kurang. Adalah cerah sikit kulit ni. Tak adalah gelap semacam je.

 

iPhone6 by Trishoppe

Masuk bulan kedua sebagai pengguna iPhone6. So far memang berpuas hati. Sebenarnya lama dah mengidam nak memiliki iPhone. Itu pun selepas asyik tension dengan MR.SEC yang asyik memory full. Tetapi disebabkan aku ini jenis yang guna sampai rosak baru beli, so bertabahlah dengan MR.SEC tu.

Sehinggalah pada suatu hari, ternampak instagram Trishoppe (tak berapa nak sure nama dia) ada buat promosi. Sebenarnya memang dah lama follow instashop tu. Selalu jugak tengok feedback orang. Memang semua orang berpuas hati dengan service dia. Paling penting, harganya murah dan barang yang dijual adalah 100% original.

Kebetulan masa promosi tu baru dapat bonus. Sebelum nak order, cuba tanya pendapat namja dongsaeng dulu. Dia bagi satu instashop, Gadgetwithme. Harga sama dengan Trishoppe. Sebenarnya memang follow dua-dua instashop tu. Pernah terbaca yang Gadgetwithme ni macam rakan niaga Trishoppe jugak. So, order dengan Trishoppe je lah.

Nak dijadikan cerita, masa place order tu memang dah nak Chinese New Year. So, sebenarnya banyak order yang dah delay. Trishoppe dah inform awal beberapa batch yang order sebelum aku dah delay. So, order aku memang delay jugaklah. Tak kisah pun sebab bukan urgent. Lagipun sebenarnya MR.SEC masih elok.

Sebulan jugak delay order tu. Beberapa hari selepas dia whatsapp inform stock batch before me dah sampai and my batch maybe ambik masa seminggu dua, terkejut bila abang posmen datang office. Ternampak bungkusan parcel yang dia bawa tu terasa berdebar sebab bentuknya macam dah boleh agak. Excited sangat. Tak sangka dapat secepat tu sebab dia tak bagi lagi tracking number.

Informed dia barang dah sampai, soalan first yang dia tanya ok tak condition barang. Tak sempat lagi nak buka sebab masih di office. Tak sabar nak balik rumah. Sampai je di rumah terus buka. Terbaiklah bungkus dia. Memang tebal giler.

Selain harga yang murah, 100% original, apa yang menarik adalah free gift. Dapat satu powerbank, screen protector dan casing. Agak-agak kalau beli dekat Apple Store boleh dapat ke free gift yang super banyak macam tu? For your information, barang yang sampai masih di dalam kotak yang berbalut plastik. Langsung tak terusik.

Selepas Maghrib, malam tu jugak pergi Apple Store nak check originality. Sebabnya tak pernah guna product Apple. Dia ada ajar macam mana nak check sendiri online, tapi line internet di rumah di memang lagi laju siput sedut berjalan so baik pergi ke Apple Store terus. Dan alang-alang nak potong sim card.

Overall sangat berpuas hati dengan service Trishoppe. Highly recommended. Insya Allah, ada rezeki memang nak repeat order dengan dia lagi. Tapi try cari balik dia punya instagram tak jumpa. Tak sure dah tutup or what happened. Tapi Gadgetwithme masih ada.

 

WARNING: Nak order dengan Trishoppe memerlukan tahap kesabaran yang tinggi sebab barang adalah PRE-ORDER dan bukannya READY STOCK. Harap maklum. Kalau korang jenis yang tak berapa nak sabar, ataupun place order hari ni dengan harapan esok dah boleh dapat, jangan beli dengan Thirshoppe. Pergi cari kedai lain. Harap maklum.

Hello Kitty Land

Because I’m a little girl who trapped in this lady body.

Ini review tempat yang kitaorang pergi for a short holiday. Story boleh baca di Back2Back Short Holiday. Sambungan kisah selepas keluar dari Little Big Club kitaorang masuk Hello Kitty Land pulak. Sampai-sampai je orang ramai dah ready nak tunggu show di Purrfact Stage. Melayan jugak nak tengok show tu. Sebabnya bilik-bilik yang ada misi pun tak buka lagi. Apa salahnya sementara menunggu masuk ke bilik aktiviti layan dulu show.

purrfect stage

purrfect stage

Habis show, tempat pertama yang kitaorang pergi adalah Wishful Studio. Dalam ni misi dia kena masukkan loket ke dalam rantai. Yang bestnya, rantai tu kita punya. Dah la comel. Second mission dalam ni adalah pakai costum dan bergambar. Aku pilih kostum Hello Kitty. Tapi tempat bergambar tu green screne je. Mission accomplished.

DSCN0729

wishful studio

mission 1

mission 1

Sementara menunggu giliran untuk masuk ke bilik aktiviti yang lain, merayau-rayau sambil menangkap gambar. Kitaorang tersempak dengan Kitty dan Daniel tengah outdoor shooting untuk wedding diaorang di Dream Photo Garden. Kitaorang pun menyempat sekali bergambar dengan diaorang.

PPHDB2EE2M143035-pre

Lepas je shooting dengan Kitty dan Daniel, kitaorang masuk Hello Kitty House. Seriously, cantik giler rumah dia. Sangat teruja. Memang jatuh rahang. Tak henti-henti WOW! Tengok sofa, WOW! Tengok dapur, WOW! Bilik mandi, WOW! Bilik tidur, double WOW! Kitty pakai computer Apple you. Wardrobe room dia lagi, memang rasa jealous giler. I wish I have a house like that.

hello kitty house

hello kitty house

Keluar dari Kitty House kitaorang masuk Wishful Studio 2. Dalam ni mission dia deko biskut dan nails polish. Mula-mula kena deko biskut dulu. Buat macam sample yang dia bagi. Berterabur aku buat. Dah siap, boleh makan. Lepas tu nails polish pulak. Tak sempat nak mengecat kuku, diaorang panggil. Ada Parade. Menjenguk keluar sekejap tengok parade. Lepas tu masuk balik sambung polish kuku. Sekejap je, dah kering, tangkap gambar lepas tu padamkan balik. Seriously, I’m not this type of person yang mempunyai tahap kesabaran yang tinggi nak buat kerja-kerja yang memerlukan tahap ketekunan yang tinggi macam ni. Buat deko biskut berterabur. Pasang polish kuku pun main hantam je. Dah la tak ada seni.

cookies deco

cookies deco

nail polish

nail polish

Settle di situ, kitaorang tunggu nak masuk yang last iaitu Hello Kitty Black Wonder. Bajet-bajet macam horror giler kat dalam tu. Padahal tak ada apa pun. Misinya adalah mencari kata kunci untuk menyelamatkan Kitty dan Daniel. Mission accomplished. Dapat sijil. Kalau tak berjaya mendapat kata kunci, keluar tak dapat apa-apa.

Keluar dari Black Wonder tersempak dengan siapa tah nama kawan Kitty yang dua orang tu. Join lagi diaorang shooting di Dream Photo Garden. Masa keluar tu memang rasa nak keluar terus. Tapi dekat pintu depan orang tu kata ada show time di Purrfect Stage. Dah alang-alang, tunggulah sekejap tengok show tu. Sedar tak sedar dah pukul 5.00 petang.

Masa dah keluar tu lah baru terasa laparnya. Kat dalam tu tak teringat pun dengan lapar. Overall, masuk Little Big Club dan Hello Kitty Land sangat puas hati. Sangat-sangat berbaloi. Recommended!

Little Big Club

Our planning on Sunday, tempat wajib pergi adalah Hello Kitty Land di Puteri Harbour. Dulu dah pernah sampai area Puteri Harbour tu. Tapi tak masuk pun Little Big Club mahupun Hello Kitty Land ni. Maklumlah pergi dengan Tuan Haji. Tambahan pulak kitaorang ramai. So, just bergambar di Puteri Harbour je lah. Menjenguk dari luar pintu. Nak masuk cafe dia kat dalam tu pun terasa segan.

Kitaorang gerak dari rumah around 10.00am. Singgah sana, singgah sini dulu kemudian baru ke Puteri Harbour. Boleh baca cerita Back2Back Short Holiday kitaorang.

Sampai di sana sekitar pukul 11.00am. Bergambar di cafe dahulu sebelum membeli tiket. Sebelum pergi dah google dulu harga tiket. Kalau satu theme park je either Hello Kitty Land or Little Big Club price dia RM80/theme park/adult. Kalau ambil package which is Hello Kitty Land and Little Big Club ticket price is RM117/ adult.

For mykad holder, ada special price. Satu theme park RM59/ adult tapi kalau package RM91/ adult. To get this price kena walk-in. Kalau beli online harga sama dengan non-mykad holder. Lagi murah kalau ambil package. So, kitaorang ambil package walaupun rasanya tak akan nak main pun kat dalam Little Big Club tu. Snap-snap gambar pun cukuplah.

Kitaorang mulakan pengembaraan di Little Big Club dengan bergambar bersama Barney di rumah dia. Masa kitaorang sampai dah ada show di main stage, Barney and Friend. Tapi kitaorang tak tengok la pun. Sibuk bergambar.

Then masuk Pingu house. Bergambar dengan Pingu. Dekat luar tu ada photographer and moskot pingu. Siapa nak bergambar boleh je. Dalam pingu house ada game yang macam kat arked(?). Lebih kurang yang macam dekat Wangsa Walk punya tempat main tu. Kitaorang tak main pun. Dah masuk actually boleh je nak main apa-apa pun. Tak ada bayaran lagi dah.

Perjalanan diteruskan menuju ke Bob The Builder. Kat dalam tu pun ada Thomas and Friend. Excited tengok design rumah tu. Dekat area rider Thomas ada tempat kerusi Rest&Go. And sofa kat situ macam sangat sedap dan sangat empuk. Sesuai untuk parents berehat sementara menunggu anak-anak bermain.

Dalam tu pun ada dua cafe. So, tak risau kalau penat-penat main terasa lapar pulak. Boleh singga membeli dan makan di situ. Tapi harap maklum, price memang agak mahal.

Tak lama pun kitaorang kat dalam Little Big Club ni. Around 30 minit? Ye ke? Rasa memang macam tak lama. Kitaorang tak naik pun ride yang ada tu. Sebelum keluar kitaorang singgah di Ballerina. Comel giler tengok bebudak gegadis buat ballet. Then ada show di main stage. This time Thomas and Friend. Lepas tu ready untuk ke Hello Kitty Land pulak.

Holiday: Izzah @ Johor Bahru Back2Back

Kita hanya merancang, Allah yang menentukan

Cerita 4 dan 5 April yang lepas. Masa tu Izzah datang. Kononnya nak bercuti lama di Johor dan perancangan macam nak rak nak pergi Universal Studio Singapore (USS) bagai. Alih-alih dia sampai je Senai Airport, terus ambil bas ke Larkin untuk ke KL. Mana taknya, nak buat apa je lah tiga hari duduk Johor kalau tak dapat jalan sebabnya aku kerja. Jadinya, dia di KL sehingga hari Sabtu. Lagipun passport aku dah mati dan tak sempat nak renew. Satu lagi adik bagitahu USS tengah maintenance sekarang ni. Kalau pergi tak banyak tempat yang boleh main. Baru tahu dari airport ada perkhidmatan bas ke Larkin dengan bayaran RM3.50 sahaja.

Aku balik kerja petang Sabtu, mandi dan terus bersiap ke Larkin untuk menjemput Izzah. Dalam kepala ada banyak perancangan. Cuma pergi ke tempat-tempat yang dekat sahajalah. Dari Larkin, kami terus menuju ke Johor Premium Outlet (JPO). Tempat wajib pergi kalau ke Johor walaupun tak membeli. Sekurang-kurangnya orang tanya bolehlah jawab sudah pergi. Kami sampai di JPO betul-betul Maghrib. Kalau awal sedikit mungkin boleh ‘catch the sunset’ di situ. Berjalan satu pusingan sahaja. Kanan ke kiri, atas ke bawah. Ingatkan ada promosi perfume. Tapi mahal.

Balik dari JPO, singgah makan malam di Angah DC Bandar Baru Uda. Tempat yang terkenal dengan chicken chop RM5. Tapi malam tu chicken chop RM5 sold out. Jadinya orderlah apa yang ada. Selepas makan, singgah sebentar di hadapan Istana Bukit Serene. Istana Bukit Serene ke namanya yang ada crown tu? Aku sendiri pun tak pernah nak singgah bergambar di situ. Kalau bukan ada orang yang datang bercuti rasanya memang tak akan singgah walaupun selalu lalu. Kemudian perjalanan diteruskan ke Masjid Sultan Abu Bakar. Sangat kagum dengan seni bina dan pemandangan dari masjid tersebut. Setiap kali datang ke masjid ni, setiap kali tu jugaklah rasa macam rahang terjatuh.

Dari Masjid Sultan Abu Bakar, rasa nak singgah ke Baazar Karat. Tapi perjalanan nak menuju ke sana sangatlah jem nanas strawberry anggur semua ada. Jadinya buat pusingan u balik ke rumah ikut jalan lain. Sengaja bawa lalu kawasan Stulang. Bagi peluang dia tengok seberang Singapura. Tak dapat pergi, tengok dari jauh pun tak apa kan? Ataupun ambil feel dulu? Sebenarnya dari rumah pun nampak Singapura tu. Sekitar pukul 12.00 malam baru sampai rumah. Buat perancangan perjalanan untuk keesokkan harinya pula. Semoga segala yang dirancang akan menjadi.

5 April, hari ni kitaorang sudah merancang tempat wajib pergi adalah Hello Kitty Land. So, tentative perjalanan adalah Kampung Senibong > Golf Club Permas Jaya > Tanjung Puteri > Hello Kitty Land & Puteri Harbour > LegolandKota Iskandar > Joho Concept Store > Dinner at Cup Chai Cafe & Resto.

Terasa bagai menikmati musim bunga di luar negara

Terasa bagai menikmati musim bunga di luar negara

Mula-mula singgah ke Kampung Senibong. Tapi berkabus giler. Tak berapa nak nampak sangat Singapura tu. Bergambar sekejap. Kemudian singgah berhenti di tepi Golf Club Permas Jaya. Maklumlah, April Spring. Memang banyak bunga-bunga bertaburan di tepi pagar tu. Bergambar di situ terasa macam di luar negara. Masa tu dah mula hujan rintis-rintis. Kitaorang singgah ke Tanjung Puteri. Tersesat pulak tak tahu nak masuk simpanga mana. Termasuk ke simpang yang tengah construction. Hujan pulak tu. So, teruskan perjalanan ke Hello Kitty Land dan Puteri Harbour.

Puteri Harbour

Puteri Harbour

5 jam dalam Hello Kitty Land dan Little Big Club. Masa kat dalam tu terasa lapar yang amat, tapi leka dengan aktiviti terus lupa dengan lapar. Bila dah keluar baru terasa lapar balik. Singgahlah makan ayam goreng sebentar sebelum bergambar dengan latar belakang kapal-kapal. Sekejap je pun bergambarnya. Ada satu dua je kot. Lepas tu teruskan perjalanan ke Legoland dulu. Ingat nak bergambar depan main entrance. Tapi kena parking yang bayar RM10 macam tak berbaloi. So, kitaorang just stop depan Legoland Hotel dan bergambar di situ.

Perjalanan diteruskan ke Kota Iskandar. Tak ingat jalan masuk ke tempat yang Mr. Ariel bawa dulu. Tu pun dua tahun lepas kot. Ni baru nak sampai lagi. Biasalah Kota Iskandar memang tempat untuk pengantin outdoor shooting. Nasib baik tak ramai sangat pasangan yang outdoor shooting hari tu sebabnya Ahad government dah kerja.

Balik dari Kota Iskandar, masih mencuba nasib ke Tanjung Puteri. Sebelum tu singgah dulu di Joho Concept Store. Beli sourvenir sedikit dan bergambar je yang lebih. Semasa sampai Tanjung Puteri, walaupun ramai giler orang dengan kereta keluar masuk, tak lama kitaorang terus dapat parking. Dah la dekat. Say Allahamdulillah. Dan lagi satu memang perancangan Allah itu adalah yang terbaik. Pagi kitaorang nak pergi hujan, petangnya kitaorang dapat view sunset yang sangat cantik. Say Subhanallah. Menikmati keindahkan ciptaan Allah sehingga masuk waktu Maghrib sebelum bersedia untuk dinner bersama cikgu-cikgu Tuisyen Amal di Cupchai Cafe & Resto.

Tanjung Puteri R&F

Tanjung Puteri R&F

Lepas makan, terus balik. Dah memang tak larat nak singgah mana-mana sebab satu hari penuh dengan kegembiraan. Balik rumah dengan perasaan yang puas hati sebab terasa sangat berbaloi masuk ke Hello Kitty Land. Recommended untuk yang nak pergi bercuti ke Johor Bahru. Lagi-lagi kalau yang ada anak kecil perempuan. Kalau anak kecil lelaki sesuai ke Little Big Club.

 

Story dari tuan badan, boleh click sini:
Let Start A New Journey ^_^
Hari Kedua Journey KCH-JB ~ Transit at KL
Hari Ketiga Journey KCH-JB ~ Back 2 Back
Hari Keempat Journey KCH-JB ~ Throwback Childhood Memory
Hari Kelima Journey JB-KCH ~ Back To Normal -_-