Melur Jelita @ Popular Mega Bookfair Danga City Mall Johor Bahru

Hari ni cuti public holiday sempena birthday Sultan Johor. Luckily coz dapatlah jumpa Kak Melur Jelita di Danga City Mall petang tadi. Semalam whatsapp dengan roommate pasal pameran buku. Katanya 27 November. Tapi kalau tak silap Kak Melur Jelita post dekat FanPage dia kata 22 November.

Actually dah standby baju untuk pergi few days ago. Semangat nak jumpa Kak Melur Jelita. Mana taknya, dari first novel dia Awak Suka Saya Tak? memang teringin sangat nak jumpa dia. Ni dah buku ke-empat baru dapat jumpa. Alhamdulillah. Orang lain ada lagi yang belum jumpa.

So, dah plan nak gerak dalam pukul 1.30pm, tapi biasalah terlajak around 2.00pm baru gerak. Hujan pulak tu. Nasib baik orang tak ramai sangat. So, senang dapat parking. Sampai-sampai terus cari tempat diaorang sesi tanda tangan.

Ternampak je orang beratur terus beratur sekali. Nasib baik orang tak ramai. So, tak adalah lama sangat nak tunggu turn. Tapi berpeluh jugaklah. Sampai my turn, Kak Melur Jelita tanya pasal my blog. Jarang dah update, tapi still update. Sebab saya adalah pemalu dan tak banyak cakap orangnya *memang rasa nak lempang laju-laju* so tak adalah tanya macam-macam dengan Kak Melur Jelita.

Lepas dapat signature and bergambar terus balik. Langsung tak singgah pun tengok buku. Sebabnya? Belum gaji lagi. Kalau dah namanya pameran buku haruslah harga memang akan murah kaw-kaw dan akan rasa nak hantuk kepala kalau tak dapat beli. So, baik jangan singgah. Tunggu 27 November nanti baru kita borong.

Kepada Kak Melur Jelita, semoga terus sukses dan diberi ilham untuk terus berkarya.

Sarawakiana Thursday #67

Lamak dah rasa sik update entry dalam bahasa Sarawak. Sik payah nak update dalam bahasa Sarawak, update entry pun dah jarang. Ne gaya kita kedak tok? Mun dolok part time blogger, kinek tok blogging ikut mood.

Ada rasa nak blogwalking, tapi kita kinek tok kerja bukan kedak dolok. Ngadap komputer jak-jak. Kerja kinek tok berpanas berjemur berdebu. Masuk office pun sekejap-sekejap jak. Mun ngadap komputer ya adalah kerja documentation.

Dah balit rumah, sik boh padah nak blogwalking. Nak buka blog dirik empun update entry pun susah. Line internet sik berapa nak bagus. Tapi lepas tukar Altel tok macam more better la dari Celcom ari ya tek. Celcom nang nyakit ati lah. Asal pukul 10.00pm jak sik ada line. Bukan slow, langsung sik ada. Mok nak kena off handphone dolok. Ada pun nya kelak, slow gilak. Nang alu ilang mood terus.

Tunggu next entry baru promote pasal Altel. Lagipun belum sampe sebulan gik pakai. Balit kerja petang tadi pergi makan dekat Burger D’House di Kampung Bakar Batu. Boleh tahan juaklah. Tapi sik berapa nak ngenyang gilak. Sik macam burger bakar lain. Ka hari tok kebuluran gilak? Sik tauklah.

Kinek tok kata orang kampung ‘tekurit-kurit’ dengan Instagram. Suka edit gambar pakai VSCO cam. Macam nak polah juaklah dekat Instagram ya Sarawakiana Thursday. Mean every Thursday akan update caption pakai bahasa SArawak. Owh! Hari tok random ngerco. Saja jak naip pakai jadi entry ari tok. Macam lamak gilak dah sik ada entry.

Air oh air!

Bangun subuh pagi tadi seriau coz tak ada air. Mana tak nya, last month tenant rumah sebelah dah pindah. Tapi masalahnya dia salah tulis nombor rumah. Risau jugak kalau management salah tutup meter air. Tenangkan fikiran, tanya budak-budak ni dulu rumah diaorang ada air ke tak.

Kang Gary reply dalam pukul 6.50am. Katanya rumah diaorang air slow. Jong Kok pulak langsung tak reply. Banyak plan dah ada dalam kepala ni. Either mandi dekat office or masuk kerja lambat. Nasib baik dalam pukul 7.00am lebih ada dengar bunyi air. Dah siap sediakan baldi untuk tadah air.

Penuh tiga baldi baru mandi. Nasib baik air memang terus ada. So, jadi macam biasalah bersiap nak pergi kerja. Macam biasa kena tunggu Kang Gary kat bawah around 10 minit. Masa dah nak keluar rumah baru Jong Kok reply msg. Aigoo! Dah plan nak bawa Mr. Silver Q. Tapi tak jadi. Tunggu kejap lagi Kang Gary.

Sampai office, nyonya sorang je ada. Breakfast, then baru nak masuk site. Tengah minum, Jong Kok masuk office tanya pasal air. Settle breakfast baru masuk site. Progress 15 storey sangat slow. Adeh!