Doctor Stranger

Finally done menonton Doctor Stranger. Sekarang ni tak macam dulu. Kalau dulu sanggup berjaga, tak tidur malam sebab nak tengok drama. Tapi sekarang, tidur itu lebih penting.

Masa dah habis tengok Secret Love Affair hari tu terus start tengok drama ni. Kalau dah layan nya pun just masa makan, memang tak adalah nak laju sangat. Tu pun kadang-kadang stop masa separuh. Tak habis pun satu episode. Sinopsis boleh baca di Doctor Stranger at Dramawiki.

Episode 1 dah buat menitis air mata. Episode lain ada jugak yang kelakar. Sakit hati jugak dengan watak-watak dalam drama ni. Pelakon semua memang boleh tahan. Watak semua nampak hidup except beberapa orang pelakon pembantu. Tapi overall memang best.

Episode last lagi banyak pulak air mata jatuh. Adeh! Banyak betul habuk kat dalam bilik ni. Lepas ni tak tahu nak layan drama apa pulak. Bukan tak ada stock, banyak. Tapi perasaan menonton tu ke laut dah.

Black Forest by The Sugar Pantry

Can you imagine what is that? Hari ni pergi kerja macam biasa. Tapi kenapa macam aku asyik terlewat je dua hari ni. Tiap kali turun Kang Gary dah siap kat dalam kereta. Masih holiday mood kot.

Sampai-sampai dekat office, terus masuk site. Ingatkan diaorang nak jalan terus casting slab block 6. Coz semalam tengok dalam pukul 2.00pm lebih dah siap sembur angin. Ingatkan dah bersih. Rupanya, hampeh!

So, jalan pergi check shear wall block 10. On the way tu bertembung dengan uncle. Bagitahu uncle yang slab masih kotor. Bukan kotor biasa, tapi sangat kotor. Macam orang tak cuci pun. Settle check shear wall, patah balik pergi tengok slab.

Sampai-sampai, still sama jugak. Mana kita tunjuk, situ baru cuci. Bikin panas betul ni. Sama macam tukang concrete block 3&4. Tapi ni lagi parah. Dah bengang giler. Just turun, bagitahu uncle suruh diaorang inform kalau dah siap cuci. Balik office, pergi print yang APM minta.

Around 10.00am supervisor dia call kata dah boleh check. Dengan senang hati nak pergi check dan dengan harapan memang dah siap lah. Sekali sampai tengok memang macam haram! Jantung dah berdegup dengan kencang sebab tahan marah.

Bila kita minta sembur angin tu, tahu pulak tak bagi. Nak buat sendiri. Tapi cuci still macam taik. Rasa nak sumpah seranah je. Tak payah cerita yang kat dalam beam dalam-dalam tu. Yang kat atas boleh nampak tu pun buat-buat tak nampak. Bila aku kutip, baru nak datang kutip jugak. Tunjuk sana, tunjuk sini, suruh dia sembur angin. Panas! Sangat panas!

Settle, pergi block 3&4 pulak. Nak check wataer tank punya slab. Lepas tu balik office memang dha nak waktu lunch. Tak tahu nak makan mana. Knag Gary ajak makan dekat Maybank. Nasi ayam penyetlah. Tapi tak boleh lawan nasi ayam penyet Mak Ton semalam. Sangat sedap!

Lunch hari ni tetiba nyonya nak ikut sekali. So, makan berempat hari ni. Order nasi ayam je. Hari tu, akak-akak office ada bagitahu dekat area situ ada satu kedai kek yang sangat sedap. Tapi tiap kali kitaorang datang, tak nampak pun kedai kek tu.

Tak sangka pulak hari ni datang dengan nyonya baru jumpa kedai kek tu. Dia yang tahu kedai tu kat mana. Rupanya memang betul-betul depan Maybank. Masa sampai tadi buka separuh baru pintu.

Lepas habis makan saja pergi sana singgah. Nak tengok macam mana. Sekali dah masuk, seriously I love everything about it. Everything just look so delicious. Even the pastry name is already sound delicious “The Sugar Pantry“.

2014-08-29-21-47-33_deco

At first ingat nak tengok-tengok je, tapi cake kat dalam tu macam memanggil-manggil je. Susun atur sangat cantik. Macam dalam drama yang background pasal pastry. Teringat dengan drama Jepun, Shitsuren Chocolatier.

2014-08-29-21-41-39_deco

2014-08-29-21-40-45_deco

Rambang mata nak memilih yang mana satu. Semua nampak sedap. Semua nampak menarik. Semua nampak comel. Walaupun sebenarnya masih kenyang lepas makan nasi. Tapi still rasa nak makan cake jugak. Sangat sesuai untuk merelease tension dan menurunkan balik tekanan darah yang naik tadi.

2014-08-29-21-46-54_deco

Dah tambah tolak, bahagi darab, semua kira-kira keluar akhirnya pilih black forest. It too white. Macam snow. Yes! Snow. That word from Jae maybe suitable untuk describe it. Tapi yang tu adalah cream. Sangat sedap. Tak berapa nak manis, dan tak berapa tawar. Sedang-sedang je rasanya. Lagi satu tak memuakkan. Kekadang cream biasanya akan buat kita jadi muak.  Texture pun sangat lembut. Tapi mistake kat dalam pakai ceri. I wish kat dalam tu bukan buah ceri.

2014-08-29-21-46-20_deco

Harga? Kalau dah rasa sangat sedap macam tu, memang berbaloi giler bayar mahal. Serious, lagi sedap dari Secret Recipe. Harga pun memang lagi mahal dari Secret Recipe. Black Forest ni RM11.90. Range price memang RM10 ke atas.

2014-08-29-21-43-01_deco

Tadi sempat ambik brochure and business card. Yang tu pun nampak macam sangat sedap. Adeh! Next time memang kena pergi and try minun kat situ jugak. Decoration pun cantik walaupun surrounding dia tak berapa menarik actually. Nak tea time, kena duduk kat dalam and menghadap dinding. Jangan menghadap luar.

2014-08-29-21-49-56_deco

2014-08-29-22-31-49_deco

2014-08-29-21-42-23_deco