Taste of Italy by Pizza Hut

Hari ni pergi kerja dengan Kak Dyla since Kang Gary pergi hantar Mr. Chaw ke airport. Semalam lupa nak bagitahu Kak Dyla. Malam tadi pun lupa jugak. Pagi tadi gamble call around 7.30am. Nasib baik sempat. Kalau tak maunya menapak ke office.

Sampai dekat office tak ada kerja. Just tunggu inspection. Around 9.30am masuk site. Tak ada sangat pun. Singgah tengok block 3&4 then pergi kantin. Buat cube test. Lepas tu baru pergi tengok block 11.

Pagi tadi, pagi-pagi Kak Dyla dah tanya nak makan dekat mana hari ni. Hari tu ternampak pizza hut baru. Teringin nak try. So just bagitahu Kak Dyla nak makan pizza. Dia pun kata dia teringin nak makan pizza jugak. Set! Pizza for lunch. Kena gerak sharp 12.00pm. So adjust time betul-betul nak balik office dari site.

PhotoGrid_1398355138611

Masa sampai dekat block 11, terkejut tengok stiffener dah siap cast. So, function hantar inspection form untuk inspect hari ni? Nak bengang jugak rasa. Sub-const tanya nak check block 3&4 sekali tak? Sengaja kata check petang nanti, lepas makan padahal dah check siap-siap pagi tadi.

Around 11.45am balik office. Key in result cube test then time for lunch.

Kak Dyla kata Kang Gary tak keluar makan. And nasib baik nyonya pun tak ikut. Selesa sikit nak pergi makan and bersembang.

Since memang target nak makan yang baru tu, so kitaorang order Taste of Italy set for 2. Teringin nak try garlic cream fettuccine. Kak Dyla pilih pizza romano chicken. And set for 2 come with italiano bruschetta. Semuanya sedap.

PhotoGrid_1398355120905

Tapi pizza tu macam nipis sangat and tak berapa nak mengenyangkan. NAsib baik ada cover spagetthi. Spaghetti ke fettuccine tu? Hantam sajalah. And another yang tak bestnya adalah pizza tu dia serve dalam talam yang besar. Ingatkan ikut dalam gambar. HAmpeh betul. Even that thing tak ada effect pun dengan rasa pizza, but still the presentation of the food tu menarik minat orang untuk makan.

Terget balik sebelum pukul 1.00pm. Bersungguh-sungguh menghabiskan dua potong pizza yang terakhir. Sampai office lewat 5minit. Nyonya pun dah sampai.

1.45pm keluar pergi site, kenkononnya nak inspect block 3&4. Sekali tengok dah ready nak cast. Dah agak dah diaorang ni. Bukannya tunggu pun. NAsib baik dah check pagi tadi. Tapi sengaja buat-buat macam terkejut tengok.

Duduk dekat kantin sekejap, then balik office siapkan cube test report. Pening jugak kepala nak adjust result tu. Macam ada benda yang tka betul je. Adeh!

Petang hujan lebat gielr. Hari ni balik awal. MAsak, then makan sambil layan Shitsuren Chocolatier. Buat air liur meleleh tengok drama Jepun ni.

NIOSH and JKKKP

Hari ni pergi kerja macam biasa. Dah tiga hari kemalasan melanda. Actually nak adjust balik mood and semangat selepas bercuti. Seriously lemau lepas balik  bercuti. How I wish boleh stay kat rumah je. Tapi apakan daya, demi sesuap nasi.

Walaupun lemau-lemau, still awal jugak. Sampai dekat office, tak ada sangat kerja documentation so masuk site. Nervous dengan audit lagi. SEriau gilak! Nak buat housekeeping dekat site, tapi macam semua sibuk. Lama dah tak round site. Dua hari just pergi cube test je.

Hari ni naik block 11. Turun dari Block 11 ternampak Mr. Chaw dekat block 3. Heading there coz I got something to ask. Lepas tu lepak dekat kantin sementara tunggu budak-budak NIOSH datang lawatan. JKKKP pun kata nak datang jugak check tower crane.

Around 10.00am NIOSH datang. 20 orang lebih. And only 2 person lady. Bawa diaorang jalan-jalan tengok site. Jawab soalan dari diaorang. Nasib baik lepas NIOSH balik baru JKKKP datang. Since dah tak ada kerja lagi dekat site, so balik office.

Sampai dekat office tengok ada reply RFI atas meja. So, buat memo. Lunch dekat Aeon. Balik lunch baru start buat memo. Baru nak start menaip, Uncle Meng call bagitahu pasal honeycomb. Aigoo! Orang tu tak habis buka lagi dia dah duk tunggu kat situ. Masuk site kejap.

Since Mr. Chaw pun masuk site jugak, so no problem. Masuk site tunjuk muka je. Lepas tu balik office siapkan memo. Esok Mr. Chaw nak ke KL dah. Memang kena siapkan hari ni jugak coz nak dapatkan sign dia. Settle before pukul 4.00pm.

Petang shopping barang dapur. Pergi dekat Giant. Tak berapa nak segar sangat jugak. Daging memang hancurlah. Nak kena pergi Aeon kalau nak beli sayur and daging. Makanan process dekat Tesco is better. Tapi nak pergi Guardian kena pergi Giant.

Tadi sempat melepak dekat BOdy Shop. NAsiab baik sales assistance dia okay. NAk jawab all my question and sudi share her opinion and tak nampak memaksa orang untuk membeli. Rasa nak menyambar jugak tadi, tapi since dah nak order online tak jadilah.

Balik around 7.00pm. Malam ni masak.

Emergency Couple

Emergency couple! Drama yang end dengan expected ending. Tapi still jugak layan sebab ada Song Ji Hyo. Another person yang menarik perhatian adalah Lee Pil Mo and Yoon Jong Hoon. Lee Pil Mo pernah tengok dia berlakon dalam drama Still Marry Me. Dalam drama tu dia jadi pilot. Dalam drama ni jadi doktor pulak. Hebat!

Yoon Jong Hoon tu pulak sebab muka dia nampak muda giler. At first ingatkan dia 90′s kid. Rupanya umur dia dah 30 this year. Seriously nampak muda giler. Sangat muda dari Choi Jin Hyuk. Padahal dia tua setahun dari Choi Jin Hyuk. Dah la cute! Lagi-lagi masa dia nyanyi lagu Be Mine by Infinite. Mati-mati ingatkan dia one of that group members.

Emergency_Man_and_Woman-p1

pinjam dari asian wiki

Sinopsis boleh baca di Emergency Couple at Asianwiki. Agak kelakar jugak cerita ni. Tak ingat episode berapa tetiba menangis. Tapi tak adalah sedih sangat pun. Kesian jugak dengan Ji Hyo masa dia kena dengan ex-mother in law. Kang Gary pun ada cameo dalam ni. Jadi substitute driver. Pecah gelak tengok tetiba Kang Gary muncul.

Episode 9 remind me about something that happened to me. Almost the same event, but a bit twist? It is a sweet memory.

Since this drama is expected ending, so tak banyak sangat benda yang dapat diulas. Saja nak membebel pasal drama ni. For sure dapat banyak info jugak about the penyakit and virus. Paling penting baby tu sangat comel.

Jom layan lagu Be Mine by Infinite. L sangat comel! *Tak ada kaitan dengan entry*