AK5414: Johor – Kuching

Before 5.00am Tuan Haji dah call tanya dah ke airport belum. Seriau jugak takut terlepas flight macam semalam. Lepas jawab call terus pergi mandi. Lepas mandi, Puan Hajah pulak call tanya dah siap mandi ke. For the first time in my life, terlepas flight. Kalau burn tiket tu dah pernah. That why aku suka pergi ke airport awal. Sebabnya kita tak tahu what happened on the road.

Actually, tengah hari semalam memang rasa tak sedap hati. Macam ada benda tak kena je. Tapi still buat kerja macam biasa. Rupanya nak terlepas flight. Aigoo! Mari mencari hikmah disebalik kejadian.

Kalau tak terlepas flight did I go to UTM and meet my ex-roommates? Memang tak lah. Dah berapa lama tak jumpa? Last pun masa konvo last year. Roommate adalah jumpa awal bulan hari tu. Tapi roommate baru? Even just a while, seronok jugak jumpa diaorang.

Awal-awal pagi dah dapat hadiah birthday dari Kak Maznah. A mini book “Mudahnya menjemput rezeki”. First birthday present for this year. Thank you kak. Really appreciate it.

Around 6.00am gerak ke airport. Roommate yang hantar. Sampai di airport around 6.30am terus print boarding pass and masuk departure hall. Masa sampai dekat atas orang dah beratur. Biasa masuk departure hall memang akan tunggu and sempat membaca buku. Semalam sampai-sampai plane dah ready nak take off.

Dah selamat masuk dalam plane, dapat pulak seat tepi tingkap. The best port ever. Biasa balik malam tak pernah dapat seat tu. Selalu kena yang dekat hall way. Tak pun tengah.

Since flight awal pagi, matahari baru nak naik. Dapat tengok sunrise. Potrating, snap-snap here and there. Satu kerugian pulak simpan Mr. Peplum dalam beg kat atas. Kalau tak mesti lagi cantik gambar.

Flight sampai 20minit awal dari jadual. A very nice take off and landing. Masa sampai tu Tuan Haji and Puan Hajah tak sampai lagi. Tunggu diaorang dekat depan.

Pergi breakfast di Kopi O’ Corner. Laksa Sarawak special! Lama tak makan. Last masa study hari tu. Tengok ada menu baru, bulasak. Tak boleh imagine macam mana rupa benda tu. So order jugak. Rupanya pulasak. Aigoo! Dah la mahal. RM8.90 tiga keping and semangkuk kecil kuah daging rendang.

Lepas breakfast Tuan Haji kata nak ambil van. Siap time my birthday jugak? Tapi sebelum tu pergi shopping di India Street. Tak adalah shopping sangat pun, beli kain je. Siap membeli terus ke Puspakom.

Tuan Haji dah bawa van dia and nak uruskan hal van, Puan Hajah kata nak membeli sayur. So terus kata nak pergi memanjakan diri. Haruslah urutan tradisional Kear Sari dekat Kubah Ria. Puan Hajah pergi shopping sayur, aku pergi berurut. Macam biasa, tiap kali datang berurut mesti akan dapat petua baru. Tinggal nak tak nak amalkan je. For your own beauty.

Siap berurut, lunch then hantar Puan Hajah and little yeojadongsaeng balik. Then aku terus heading to Batu 3 untuk facial pulak. Memang dah plan and booking hari ni. Janji nak jumpa BFF Jasmine dekat Banquote. Rupanya INC Beauty Care Centre memang dekat je area tu. A very nice environment. Sangat best dia urut. And tak berapa sakit. Effect after pun tak ada merah-merah. Better than New York Skin Solution. Plan nak ambik package terus coz macam lagi murah compare to one session.

Settle facial tak tahu nak lepak mana. Ingat nak jumpa BFF lain jugak. Tapi tadi tak ada kata putus lagi. At last pergi ke airport coz Sharmin Pinky kata nak ke airport hantar hubby dia. Jadinya kitaorang lepak di airport coz kebetulan aku pun kena ambik dongsaeng jugak. Eryanne and Chenta Fatma tak dapat join. Ingat nak tunggu flight Meltoothfairy tapi lewat sangat la pulak, 10.00pm baru sampai.

Gerak balik dari airport around 8.00pm. Tengok ada surat cinta dari bapa polisi. Aigoo! Sejak bila pulak main saman dekat parking luar ni? Padanlah diaorang park kat dalam yang berbayar. Tak pasal-pasal kena saman traffic. RM150 pulak tu. This day memang menghabiskan duit macam tu je eh?

On the way nak balik dongsaeng ajak singgah Shell Jalan Wan Alwi. Katanya nak membeli cupcake. Singgah lah jugak. Lepas tu baru balik ke rumah. Sampai di rumah around 9.00pm.

Terima kasih Ya Allah untuk segala nikmat yang telah dikurniakan.

Still Marry Me

Actually dah habis tengok on Friday. Tapi malas nak update entry. Still Marry Me, a story about woman in 36. At first malas nak tengok coz cerita ni cerita lama. Macam feeling nak tengok tu dah kurang lah. Dia nak tengok cerita baru je. Tapi bila tengok ada Kim Bum terus semangat.

pinjam dari asian wiki

pinjam dari asian wiki

Sinopsis boleh baca di Still Marry Me di Asianwiki. Baru perasan lepas habis tengok drama ni. Drama before this Marry Him If You Dare background dunia penyiaran, this drama pun sama jugak.

Overall drama ni okay, tapi tak berapa nak mengancam jiwa sangatlah. Just Kim Bum yang cute tu je yang membuatkan degupan jantung ni turun naik dengna laju. Sangat comel okay! Dalam drama ni dia lagi comel dari Padam Padam, The Sound of His And Her Heartbeat. Flower Boy tak tengok pulak.

Can you accept someone with a 10 years gap? Kalau perempuan yang muda 10 year maybe can kot, tapi ni lelaki muda. Itulah yang orang katakan cinta itu buta. Umur hanya angka.

Tower Crane

Hari ni pergi kerja macam biasa. Still tak ada sangat kerja. A bit boring. Masuk site sekejap then balik office. Then masuk site lagi. Balik office lagi. Tu je lah kerja sepanjang hari ni.

Lunch macam biasa, keluar makan dengan Kak Dyla. Tapi hari ni nyonya nak ikut sekali. Tak tahu nak makan dekat mana. Full Aeon for this week. Makan dekat Food Court.

Lepas lunch masuk site. Ingat nak cari piler and Uncle Lim. On the way nak ke kantin, tower crane operator tanya nak naik tak. Dengan semangat menjawab nak! Tapi kena tanya dengan safety supervisor dulu.

Cari safety supervisor tak jumpa. Then ternampak scaffold holding officer. Tanya dia boleh naik tak. Dia kata naik lah. Wah! Dengan semangat memanjat.

Tower crane operator naik dulu, then baru aku naik. On the way nak naik, safety helmet terjatuh. Nasib baik tak kena scaffold holding officer. Dia letak safety helmet dia tepi then memanjat jugak.

Sampai dekta atas puas! Menggigil jugak tangan coz lama dah tak buat kerja berat macam ni. Stamina pun hancur. Lama tak exercise. Sampai dekat atas menikmati pemandangan site dari atas. Excited sangat.

PhotoGrid_1397385839651

Workers semua tengok. Here, tak dapat nak sorok benda. Sorang tahu, satu site tahu. Turun tu semua bising. Ada jugak workers sibuk nak naik jugak. Lepas minum balik office coz tengok macam nak hujan.

Hari ni nak balik awal. Tumpang Kak Dyla coz Kang Gary masih dekat site. Diaorang ajak pergi Hutan Bandar malam. TApi rasa malas sebab nak menghabiskan bahan mentah kat dalam peti sejuk tu.