1st Main-Sub Const Meeting

Hari ni pergi kerja macam biasa. And dah jadi my daily routine tiap-tiap pagi pergi site. Site walking dengan Uncle Meng. Pagi ni tak sempat nak turun dulu, Uncle Meng dah datang kat office. So terus gerak pergi site.

PhotoGrid_1389363067188

PhotoGrid_1389363085608

Jalan-jalan, check here and there. Even it just a same thing, tapi every day I got a new info. Balik dari site, tunggu nak pergi batching plant pulak. Sekejap je dekat plant. Tapi balik pun dah nak tengah hari.

Tengah hari keluar lunch dekat Restoran Warisan. Not bad nasi campur dia. Price pun memang reasonable. I don’t know why rasa macam makanan dekat sini murah compare to dekat Skudai. Dah la seafood. Seriously, heaven.

Balik makan tu pelik tengok orang ramai-ramai pakai kopiah pergi masjid. Lagi pelik coz nampak macam workers. Dah nak sampai simpang ke site baru teringat yang hari ni hari Jumaat. How dare you lupa hari padahal awal-awal pagi dah say hello Friday dekat Twitland.

Sampai di office, I didn’t know what to do. Coz my work banyak nak kena tunggu. Around 3.00pm ada meeting dengan sub-const. At first buat slumber badak tak nak masuk. Sekali Uncle Meng keluar dari meeting room kata Mr Chaw panggil. Nak tak nak kena masuk jugak.

There some people yang Zahidah rasa macam pernah tengok. Bila diperkenalkan they are from project DPT1. No wonder that face looked familiar. But maybe they didn’t know me. Coz I just stay in the office.

Meeting habis dalam pukul 4.00pm lebih-lebih. Memang dah dekat giler waktu nak balik. Around 5.00pm pelik tengok Ms Teo masih tak balik-balik. Biasanya sharp 5.00pm dia memang akan keluar. Hari ni macam lambat pulak.

Zahidah tunggu Kang Gary. Macam banyak lagi kerja dia. Pukul 7.00pm baru keluar and terus pergi makan. Time keluar tu perasan ada lampu disco kat lobby. Mak aih! Giler meriah nak Chinese New Year. Tiba-tiba teringin nak makan mee rebus Haji Wahid. Ajak dia pergi kedai tu. Ingatkan dekat, rupanya jauh. Agaklah.

PhotoGrid_1389363100486

Tapi bila sampai tutup pulak. So, we just proceed and found this one restaurant, Restoran Fazilah. Kitaorang order bihun ladna, bubur udang and satay. Sampai-sampai je terus dihidangkan dengan rojak buah.

PhotoGrid_1389363116585

Tanya dengan budak yang hantar tu berapa rojak tu, dia kata RM3. Nak jugak rasa, so we just eat it. Satay sampai. Not bad kuah dia, okay lah. Tapi daging and ayam kurang sikit. But much better dari Nasi Lemak Berlauk @ Malam Indah Selalu.

Price almost RM5 for all types of food. Reasonable price. Tapi portion nya maybe sedikit compare to biasa for normal people. But for me the portion is just nice. Kang Gary kata next time nak datang sini lagi nak try something else pulak.

Tell me how can i forget about you when everything around me just remind me of you? #HoneyLemon

3 comments

Leave a Reply

CommentLuv badge